Maalämpö

Maalämpö on käytöltään halvin ja edistyksellisin lämmitysmuoto. Niiden osuus asennuksistamme on edelleen suurin. Hyvälaatuinen maalämpöjärjestelmä toimii ”Asenna ja unohda”- tyyppisesti, eli sopii kaikille jotka eivät halua viettää aikaansa pannuhuoneessa. 

Tällä hetkellä suosituimpia pumppuja ovat inverter- ohjatulla kompressorilla varustetut mallit. Tällaisissa uudenaikaisissa pumpuissa on parhaat hyötysuhteet ja tekniikka muutenkin kehittynyttä. 

DSCN5311

Malliesimerkki oikeaoppisesta lämmitysjärjestelmästä.

JÄMÄ Star RST 10 kw maalämpö 200 neliön 1970- luvun patterilämmitteisessä omakotitalossa. Ollut käytössä 7 vuotta, lämmityskulut nyt käyttöveden kanssa alle 1000 € /vuosi. Asiakkaan toimenpiteet lämmitykseen liittyen asennuksen jälkeen 0 kpl. Rahallista säästöä kertynyt entiseen öljylämmitykseen nähden yli 14 000 euroa!

Tässä esitteet suosituimmista maalämpöpumpuistamme:

Jämä Maalämpopumput esite

Bosch Compress Yleisesite

 

 

 

Ohessa on muutamia usein puheeksi tulevia olettamuksia ja niihin liittyviä faktoja.

Maalämpö on kallis asentaa.

Valtiolta saa kotitalousvähennyksen muodossa useita tuhansia euroja avustusta maalämpöön siirryttäessä. Näin ollen se on oikeastaan hyvinkin edullinen asentaa.

Lämpö ei riitä talvella.

Kyllä riittää. Maahan varastoituu auringosta valtavasti lämpöä ja hyvälaatuiset maalämpöpumput hyödyntävät sen hyvällä hyötysuhteella.

Maalämpö ei toimi patterilämmityksessä.

Meidän myymämme laitteet toimivat. Varmasti. Yli 90 % asennuksistamme tehdään vanhempiin patteritaloihin. Markkinoilla on myös laitteita jotka eivät tuota patterijärjestelmiin tarvittavaa lämpötilaa Suomen oloissa. Emme suosittele!

Maalämpö on niin ihmeellistä tekniikkaa että se on koko ajan rikki.

Maalämpöpumppuja on käytetty valtavasti esim. Ruotsissa jo 70- luvulta lähtien. Hyvälaatuisten pumppujen vikaantuminen on erittäin harvinaista ja korjaus on yksinkertaista.

En osaa käyttää sitä.

Hyvät pumput on varustettu selkeällä suomenkielisellä ohjauksella. Automatiikka pitää lämmön sopivana kesällä ja talvella. Säätötarvetta ei juuri ole.

Huoltaminen on kallista.

Varsinaisia huoltokohteita ei ole. Suosituksena kahden sakkakupin tarkastus parin vuoden välein. Sen voi tehdä itse tai me teemme sen muutamalla kympillä.

Kaikki maalämpöpumput ovat yhtä hyviä / tehokkaita.

Ei. Varsinkin patterilämmitystaloissa vuotuisissa käyttökuluissa voi olla jopa 30 % ero. Myös kestävyydessä on suuria eroja. Autamme asiakkaitamme oikean pumpun valinnassa.

Porakaivot jäätyvät ja lopettavat toimintansa.

Oikein mitoitettuna tällaista vaaraa ei ole. Kaikki asialliset pumppuvalmistajat antavat tarkat mitoitukset omiin tuotteisiinsa.

Kannattaa tehdä maapiirillä koska se on halvempi kuin kaivo.

Kaivon teosta 80 % on työtä, josta saa kotitalousvähennyksen muodossa valtiolta rahaa. Näinollen usein kaivo jää jopa halvemmaksi kuin maapiiri. Kaivon teko kestää yhden päivän eikä tuhoa pihaa. Kumpikin vaihtoehto toimii yhtä hyvin.

Energiakaivo vaatii kaupungilta toimenpideluvan.

Yleensä kyllä. Ei kuitenkaan kaikissa kaupungeissa. Meiltä saa kaupanteon yhteydessä esitäytetyt hakemukset lupaa varten.

Sähkönkulutus kasvaa kun siirrytään öljystä maalämpöön.

Tottakai, maalämpöpumppu toimii sähköllä. Mutta öljy- yms. lämmityskulut jäävät pois. Maalämpö säästää n. 75 %. lämmityskuluista. Meillä on vuosia kestänyt seuranta jonka tulokset vahvistavat tämän. Tervetuloa tutustumaan tähän seurantaan.

Olemassa oleva öljy / puu / sähkö / hake / pelletti- järjestelmä on vielä toimiva.

Jätetään rinnalle. Hanat väliin ja voit käyttää niitäkin halutessasi. Myös kaikenlaiset hybridiratkaisut onnistuvat.

Olen jo yli 70 v, ei kannata enää hankkia.

Takaisinmaksuaika on kohteesta riippuen 4-7 vuotta. Talon arvo nousee ja lämmitys muuttuu käytännössä huoltovapaaksi.

Kilpailijalta saa telkkarin / puhelimen / vuoden sähköt / lomamatkan kaupan päälle.

Ilmaisia asioita ei ole olemassakaan. Teemme projektin halvemmalla joten voit käyttää rahasi kuten oikeasti haluat.