Lämpömiesten historia

Mistä lämpömiehet ovat tulleet?

Monet ovat kysyneet että miten huittislainen humppamuusikko sekä tyrwääläinen monitoimimies ovat päätyneet myymään Suomen mittakaavassa hurjan määrän maalämpöjärjestelmiä ja paljon muuta lämmitykseen liittyvää?

Tässäpä pientä valaistusta asiaan:

Aikoinaan kaksi seikkailunhaluista serkusta Markus ja Riku istuivat saunanlauteilla ja järkeilivät. Töitä oli molemmilla aika paljon, mutta usein epäsäännöllisiä ja monta kertaa keskellä päivää oli liikaakin aikaa pelata golfia ja tehdä muuta ”turhanaikaista”. Alettiin miettiä että tehdään kerrankin jotain järkevää, perustetaan firma! Ja niin tehtiin, Ri-Mak Solutions Oy perustettiin 2011.

Tradenomiksi valmistuneen Rikun mielestä nyt olisi hyvä tehdä liiketoimintasuunnitelma. Mutta kun ei tiedetty mitä tehtäisiin? Onneksi sattuma puuttui peliin, ja tutun kautta kuulimme että huittislainen Routakankaan Timo olisi ehkä myyntimiehiä vailla. Timo myi lämmitysjärjestelmiä, joista Markus ja Riku eivät tienneet yhtään mitään. Maalämpöjä, ilmalämpöpumppuja…. Ihan tuntemattomia juttuja. Mutta kaksikko oli kyllä myynyt aiemmin kaikenlaista: tietokoneita, pianoja, huonekaluja, jätevesijärjestelmiä… Joten miten vaikeaa tämä nyt voisi olla…

Timo ei paljon aikaillut, vaan alkoi kouluttaa lämmityslaitteiden pariin. Yllättäen tässä olikin todella paljon opittavaa, onneksi Timolla oli valtava tietämys aiheesta, yhden päivän jälkeen tiedettiin jo enemmän kuin keskiverto putkimies. Ja siitä sitten vaan asiakkaiden luo! Kaksi miestä, molemmilla salkut ja tietokoneet, suuntasivat rohkeasti kohti erilaisia pannuhuoneita… Naurattaa nykyään mutta oli silloin totinen paikka.

Homma alkoi paremmin kuin kukaan osasi odottaa, kauppaa tuli heti! ”Tieto lisää tuskaa”- toimi varmaan tässäkin asiassa, asiakkaat tykkäsivät kun myyjä keskittyi oleellisen eikä viisastellut turhia. Itseasiassa meni ainakin vuosi ennen kuin itsekään oikein ymmärrettiin miten maalämpö toimii. Mutta kauppa kävi ja asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä!

Sittemmin moni asia on muuttunut, mutta lämpömieskaksikko jatkaa samaa rataa. Tietämystä on nykyään paljon, mutta puuduttavia yksityiskohtia kerrotaan edelleenkin vain kysyttäessä. Asiakaskäyntimme ovat ihmisläheisiä ja mukavia tapahtumia, emmekä todellakaan pakkomyy mitään, asiakas ostaa jos haluaa. Kokeile! 🙂

Riku + Markus

Tässä vielä kuvia vuosien varrelta.

Ensimmäinen toimistomme. Maailman pienin, n. 8 m2.

 

Pieni työpöytä riitti aluksi.
Hyllytilaa oli runsaasti.
Aluksi myytiin paljon Thermia- merkkisiä pumppuja.
Kuvassa Markus ja Asko Ylöstalo, jonka kanssa tehtiin paljon yhteistyötä.
Huittisten Härkäpakari- liikennemyymälään tehtiin iso maalämpöjärjestelmä vuonna 2013.
Toimistomme oli hetken myös Mommolan Motellilla.